Veen-genootschap.nl

Het Genootschap is opgericht in 2007.  Wij gaven op onregelmatige tijden een bulletin uit. Tevens oganiseerde wij bijeenkomsten, om familie leden te leren kennen en verhalen en gegevens van de aanwezige te ontvangen.

Card image cap
Het organiseren van bijeenkomsten

Zo zijn er tochten geweest naar het Noord-Hollands veengebied om te lopen en te ondervinden hoe drassig het veen is. De eerste bijeenkomst is geweest in Haarlem, de stad van Laurens Coster de uitvinder van de losse letter drukkunst.

Card image cap

Het Erfgoed
Naar erfgoed catalogus

Het Veen-Genootschap is eigelijk een erfgoed organisatie. Erfgoed van roerende spullen is wel over gedacht maar is nooit gerealiseerd. Een voorbeeld van roerend erfgoed is in de catalogus zichtbaar.


Overzicht activiteiten van het Genootschap


 • Generic placeholder image
  Bulletin van het Veen-Genootschap
  Het kwam op onregelmatige tijden uit. Het eerste nummer kwam uit in 2009. Het was de aankondiging van onze eerste bijeenkomst in Haarlem.
 • Generic placeholder image
  Vele bijeenkomsten
  Vele bijeenkomsten werden georganiseerd, die alle te maken hadden met het verleden van onze familie geschiedenis. Het was Haarlem, Sneek, Oegstgeest, Enkhuizen en een veengebied in Noord-Holland.
 • Generic placeholder image
  Veen Fons
  Het Veen-Fonds is een fonds op familie gebied. Met als doel een gezamenlijk archief te vormen van de historische waarde zijnde voorwerpen binnen de familie te houden en te conserveren.

Veen-Genootschap.
Utrecht - Culemborg
Mail adres
l.j.veen@inter.nl.net / rveen@hccnet.nl